halsfluss och vaniljbulle

Publicerat: 2011-08-17 Kl: 16:04:54 | I kategori: Vardagen


Vilusen har varit hängig sen i helgen men ingen feber. Tyckte att han var väldigt svullen halsen men hade inga större förhoppningar att ens få komma till en distriktsköterska när jag ringde bvc i morse.. Lite flyt hade jag så bvc tanten var på ett ärende så hon hade kopplat in telefonen till urgulliga Kristina som vi hade som barnmorska när Vile låg i magen. Hon tyckte allt att vi skulle träffa en läkare och boka in oss 20 minuter senare ;-) Lite stressigt blev det (stackars Thea hade inte ens fått frukost) Väl där tyckte inte doktorn att det såg ut som någon halsfluss eller dylikt och eftersom han inte hade feber sååå.. men vi fick lov att ta några prover när vi ändå var där. På labb var Vile superduktig, trodde han skulle skrika hysteriskt då han är lite vekare än Thea (som är rena drömmen med sprutor, stick i fingrar, tar vilka medeciner som helst utan att blinka) men han gapa stort när halsprovet togs och stick i fingret var lätt som en plätt! Han fick sig en giraff tatuering efteråt. När provsvaren kommit visade det sig visst vara halsfluss så det blev första dosen med pencelin på honom.

Det blev till att ställa in jobbet idag, en tur till apoteket och ICA där vi handla vaniljbullar att fika på efter middagen :-)

Att få i Vilusen medecinen var en annan femma, allt spottades ur och jag vet inte hur jag ska få i honom det.. Ska prova att röra ut det i sylt till kvällen och ge honom med sked. Hoppas hoppas hoppas!









2 andra var oxå ruskigt suga på vaniljbulle ;-)


Kommentarer
Postat av: Jennie

Stackars Vile :-(. Tur att detta är första dosen för honom/er, ja, du vet ju mängden Leon fått :-(. De få gånger som L krånglat, har jag tagit en doseringsspruta och tagit långt bak i munnen, man känner sig sååå elak, men vad ska man göra liksom?!

2011-08-19 @ 12:11:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0