Underbar mandelmasse och saffranskaka

Publicerat: 2011-11-29 Kl: 17:14:53 | I kategori: Recept


100 g rumsvarmt margarin eller smör
200 g mandelmassa
2 dl strösocker
2 ägg
1pkt saffran + en sockerbit
finrivet skal från en apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
florsocker

Kör margarin eller smör, mandelmassaoch socker i en matberedare
eller blanda för hand. Tillsätt äggen ett i taget, blanda lite till och lägg
över smeten i en vanlig bunke om du använt en matberedare.

Stöt saffran och sockerbiteni en mortel. Rör ner saffran, apelsinskalvetemjöl och
bakpulver i smeten. Rör så att det precis blandas. Tillsätt mjölken

Häll smeten i en smord och bröad, gärna veckad form som rymmer 1 1/2 liter

Grädda kakan på galler längst ner i ugnen 175grader i ca en timme

Låt kakan vila några minuter i sin form. Vänd den upp och ned på ett
sockrat bakplåtspapper. Sikta över florsocker.






En supergod kaka som var värt timmen i ugnen ;-)


Kommentarer
Postat av: Therese - Sockenvägens Söta

Ser god ut, och mandelmassan görkanskeatt den itne blir så torr, för det brukar vara mitt problem... KRAM KRAM å ha en fin dag <3

2011-11-30 @ 07:58:54
URL: http://lurans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0