Underbar mandelmasse och saffranskaka
Publicerat: 2011-11-29 Kl: 17:14:53 | I kategori: Recept100 g rumsvarmt margarin eller smör
200 g mandelmassa
2 dl strösocker
2 ägg
1pkt saffran + en sockerbit
finrivet skal från en apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
florsocker
Kör margarin eller smör, mandelmassaoch socker i en matberedare
eller blanda för hand. Tillsätt äggen ett i taget, blanda lite till och lägg
över smeten i en vanlig bunke om du använt en matberedare.
Stöt saffran och sockerbiteni en mortel. Rör ner saffran, apelsinskalvetemjöl och
bakpulver i smeten. Rör så att det precis blandas. Tillsätt mjölken
Häll smeten i en smord och bröad, gärna veckad form som rymmer 1 1/2 liter
Grädda kakan på galler längst ner i ugnen 175grader i ca en timme
Låt kakan vila några minuter i sin form. Vänd den upp och ned på ett
sockrat bakplåtspapper. Sikta över florsocker.
En supergod kaka som var värt timmen i ugnen ;-)
Ser god ut, och mandelmassan görkanskeatt den itne blir så torr, för det brukar vara mitt problem... KRAM KRAM å ha en fin dag <3